Hirdetési felület
Gyerekvilág Kalauz

Gyerekzsúrra gyorsan, ízlésesen, finomat



Boszorkányfej
Hozzávalók: szeletelt toast kenyér, főtt tojás, kis üveg csemege uborka, konzerv mini csöves kukorica, pirosarany, lilahagyma, metélőhagyma, salátalevelek; a vajkrémhez: 25 dkg margarin, 1 csokor metélőhagyma, őrölt koriander, őrölt fekete bors, só.
Elkészítés: A margarint finomra vágott metélőhagymával, korianderrel, borssal, sóval ízesítve jól elkeverjük. A pirítóst aranybarnára sütjük, és megkenjük metélőhagymás vajkrémmel. A boszorkány szeme karikákra vágott főtt tojás és csemege uborka, közepén egy csepp pirosarannyal.
Szempillát is készíthetünk rövidre vágott metélőhagymából. Az orra félbevágott mini kukoricából készül, szája pedig lilahagyma. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a metélőhagymás margarinkrémbe.
Elkészítési idő: 20-40 perc

Csokoládéfondü
Hozzávalók: 300 g tejcsokoládé, 10 g vaj, 7 evőkanál tejszín, 3 evőkanál rum, gyümölcsök vegyesen (banán, körte, füge, ananász, kivi, szőlő stb.), édes piskóta.
Elkészítés: A gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, szépen rendezzük el egy nagy üvegtálon. A banánt és a körtét csorgassuk meg pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg. A csokoládét törjük kisebb darabokra, tegyük a fondütálba, vagy akinek nincs, az használjon kis üvegtálkát. Adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, közepes hőmérsékleten vagy vízgőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Ízesítsük rum- vagy bármilyen finom likőraromával. A gyümölcsöket szúrjuk fel a fondüvillára, mártsuk bele csokoládéba. Az olvasztott csokoládéba keverhetünk még mazsolát, pirított összetört mandulát vagy grillázst is. Mártogathatunk még bele babapiskótát, pillecukrot vagy ostyát is.
Elkészítési idő: 10-20 perc

Macskaarc
Hozzávalók: szeletelt toast kenyér, 1 db főtt répa, konzerv mini csöves kukorica, kígyóuborka, 2-3 mini paradicsom, néhány szál ropi, salátalevelek; a tojásos krémhez: 4 db főtt tojás, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1-2 szál aprított újhagyma, mustár, só, fehér bors.
Elkészítés: A főtt tojások sárgáját összetörjük, a fehérjét apró kockákra vágjuk. A margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört sárgáját, a felkockázott fehéjét és az apróra vágott újhagymát, jól összekeverjük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és megkenjük tojásos margarinkrémmel. Szeletelt főtt répát teszünk a szemének, pupillának pedig egy-egy szelet mini kukoricát. A macska orra egy félbevágott mini paradicsom, szája pedig fél kígyóuborka szelet. A haját szintén salátalevélből készíthetjük el, salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és belenyomkodjuk a tojásos margarinkrémbe. A macska bajsza 2-2 szál ropi.
Elkészítési idő: 20-40 perc

Medvefej
Hozzávalók: szeletelt toast kenyér, 1 csokor retek, 1 kis üveg fekete olivabogyó, 1 kaliforniai paprika, salátalevelek; a húsos krémhez: 10 dkg főtt sonka, 10 dkg párizsi, 10 dkg főtt tarja, 4 db főtt tojás, 10 dkg margarin, reszelt sajt, só, mustár, bors.
Elkészítés: A húsos krémhez a sonkát, a párizsit, a tarját és a főtt tojásokat ledaráljuk. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a ledarált masszával és a reszelt sajttal. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, majd megkenjük a húskrémmel. A medve szemét retek szeletekből, pupilláját és orrát félbevágott olivabogyóból rakjuk ki. Szája vékony csíkra vágott piros kaliforniai paprika. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a krémbe.
Elkészítési idő: 20-40 perc

Előző cikk Következő cikk